
استفاده از تکنولوژی Nvidia Grid برای دسکتاپ مجازی
استفاده از تکنولوژی Nvidia Grid برای دسکتاپ مجازی
در این سری از آموزش مجازی سازی پلتفرم Nvidia Grid برای دسکتاپ مجازی را مورد بررسی قرار می دهیم و انواع آن را بررسی میکنیم. شرکت تجارت سرور پویا تجربیات عملی پروژه ها مجازی سازی دسکتاپ و راهکار های مجازی سازی دسکتاپ را در اختیار علاقه مندان مجازی سازی دسکتاپ قرار داده است. همچنین در خدمات مجازی سازی و پروژه های مجازی سازی دسکتاپ در شیراز، تهران، بوشهر و … از کارت گرافیک Nvidia Grid و Tesla برای مجازی سازی دسکتاپ و گرافیک استفاده کرده است. در این مقاله به بررسی برخی از این کارت های گرافیک و پلتفرم ان ها خواهیم پرداخت.
مجازی سازی دسکتاپ انواع کارت گرافیک Nvidia
شرکت Nvidia که از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده کارتهای گرافیک میباشد؛ برای اینکه از بازار مدرن و نوین مجازیسازی عقب نماند؛ با همکاری شرکت VMWare، اقدام به عرضه یک کارت گرافیک جدید برای سیستمهای دسکتاپ مجازی که از پلتفرم Grid استفاده میکنند، نموده است. شرکت Nvidia با تولید این محصول خود، وعده کاهش هزینههای مربوط به اجرای برنامههای کاربردی که نیاز به گرافیک بالاتری نسبت به سایر برنامهها دارند، به مشتریان خود داده است.
به عنوان مثال دو نمونه از کارت کرافیک های مهم شرکت Nvidia میتوان به grid K1، Grid K2 و یا Tesla M10 اشاره کرد.
در شکل زیر معماری پیادهسازی دسکتاپ مجازی را با همکاری دو شرکت قدرتمند VMWare و NVIDIA را مشاهده مینمایید که آن را اصطلاحاً GRID Virtual GPU) vGPU) مینامند.
بر اساس اعلام Nvidia، کارت گرافیک جدید بانام Tesla M10، دارای ۴ واحد پردازش گرافیکی (GPU)و ۳۲ گیگابایت حافظه یا بهعبارتدیگر توان محاسباتی کافی برای انتقال برنامههای کاربردی بر روی دسکتاپ ۶۴ کاربر میباشد. کاربران میتوانند سختافزارهای گرافیکی Grid یا tesla را در سرورهای نظیر HP ، Dell ، Cisco و Nutanix به همراه نرمافزارهای مجازیسازی مانند VMware Horizon، Citrix XenApp و Citrix Xen Desktop خریداری کنند. متخصصان این حوزه براین باورند که اجرای برنامههای کاربردی بهصورت متمرکز و انتقال آن به کاربران نهایی، موجب کاهش هزینههای سختافزاری و مدیریتی میگردد. بدین ترتیب کاربران قادر به اجرای برنامههای گرافیکی سطح بالا با کامپیوترهای ارزانقیمتی میباشند که توان محاسباتی کافی برای اجرای این برنامهها را ندارند. همچنین کاربران میتوانند به برنامههای Stream شده از هر جا و بر روی هر دستگاهی ازجمله تبلتهای خود دسترسی داشته باشند. یکی از نمونههای بارز و کاربردی Nvidia Grid مربوط به برنامههای مهندسی و تولید محتوای ویدئویی میباشد. در چنین شرایطی است که کارت گرافیک Tesla M60، موردتوجه قرار میگیرد. این کارت از تعداد کمتری کاربر پشتیبانی مینماید اما برنامههای کاربردی با بالاترین سطح عملکرد گرافیکی را اجرا مینماید.
همانطور که مشاهده میکنید در شکل زیر مشاهده یک کارت گرافیک Grid K1 میتواند در قالب چندین گرافیک مجازی(VGPU) عمل کند و به صورت مجازی دراختیار چندین دسکتاپ مجازی قرار داده شوند و سپس کلاینتها میتوانند به دسکتاپهای مجازی دسترسی پیدا کرده و از آنها استفاده کنند.
درواقع میتوان با دو فناوری جدید شرکت NVIDIA و VMWare یعنی کارت گرافیک GRID و مجازیسازی دسکتاپ، خدمات شبکه را بهرهوری و به بهترین روش ممکن به سازمانها و در شبکه خود پیادهسازی کرد.
در شکل زیر عملیات دسکتاپ مجازی به صورت جزیی مورد بررسی قرار گرفته شده است:
❶ کارت گرافیک Grid برروی سرور فیزیکی قرار گرفته است و برروی سرور نرمافزار فوق ناظر(Hypervisor ) به طور مثال ESXi نصب شده است.
❷ سپس درایور و نرمافزار کارت گرافیک Grid برروی سرور ESXi نصب شده است.
❸ ماشینهای مجازی، برروی سرور ESXi ایجاد میشوند.
❹ سپس به ماشینهای مجازی ساخته شده، گرافیک مجازی اختصاص داده میشود.
❺ سیستم عامل به همراه برنامههای کاربردی گرافیکی(مثل ۳D-Max و…) برروی ماشین مجازی نصب میشوند.
❻ حال کلاینتها از طریق پروتکل PCoIP (که همان بستر VMWare Horizon View میباشد) میتوانند درخواست خود را به سیستم عامل و برنامههای کاربردی بدهند و کننترل آنها را دردست بگیرند.