مجله

نقش اصلی گره شبکه و اهمیت استفاده از آن

نقش اصلی گره شبکه
رای بدهید

شبکه‌های کامپیوتری به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی در دنیای امروز شناخته می‌شوند. با وجود پیشرفت فناوری، شبکه‌ها به شکل‌های مختلفی در محیط‌های مختلف استفاده می‌شوند. در این شبکه‌ها، دستگاه‌های مختلف به یکدیگر متصل می‌شوند و به کاربران این امکان را می‌دهند تا به صورت آنی و سریع با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و اطلاعات را به اشتراک بگذارند. هدف اصلی شبکه‌های کامپیوتری، تبادل اطلاعات بین چندین دستگاه می‌باشد که به همدیگر متصل هستند. اینترنت به عنوان یک نمونه شبکه کامپیوتر شناخته می‌شود. در همین راستا، اصطلاح پرکاربردی در شبکه‌های کامپیوتری به نام «گره» وجود دارد که به معنی؛ یک نقطه اتصال در یک شبکه می‌باشد. به زبان ساده‌تر، هر کدام از این گره‌ها به عنوان یک نقطه پایانی برای انتقال و یا توضیع آن داده است. باید بدانید که گره‌ها (Node) قابلیت برنامه‌ریزی در خصوص پردازش و ارسال اطلاعات را دارند. با توجه به اینکه شبکه‌ها در زمینه‌های مختلفی مانند تجارت الکترونیک، ارتباطات دولتی و غیره استفاده می‌شوند، به طور کلی می‌توان گفت کاربرد گره در آن بی تاثیر نخواهد بود. به همین سبب، در این مقاله قصد داریم که این موضوع را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما تا انتهای این مقاله در پایه‌ریزان فناوری هوشمد همراه باشید.

تعریف گره شبکه به زبان ساده

شبکه را می‌توان به عنوان اتصال متقابل بین دستگاه‌های ارتباطی مختلف که از طریق پیوندهای ارتباطی به هم متصل می‌شوند، تعریف کرد. اینها برای تبادل داده‌ها و همچنین منابع با اتصال دو یا چند عنصر در یک منطقه محدود که به عنوان شبکه شناخته می شود استفاده می‌شود. در این خصوص، گره شبکه در یک شبکه ارتباطی یک نقطه اتصال است که برای انتقال، دریافت، ایجاد یا ذخیره اطلاعات با کمک مسیرهای شبکه توزیع شده استفاده می شود. به زبان ساده، گره شبکه به معنای هرگونه دستگاه یا کامپیوتری است که در شبکه‌ای متصل به یکدیگر هستند و از طریق آن اطلاعات را با یکدیگر تبادل می‌کنند. گره‌های شبکه می‌توانند از نوع مختلفی باشند، از جمله کامپیوترها، سرورها، روترها، سوئیچ‌ها، مودم‌ها و دستگاه‌های دیگر. گره‌ها در یک شبکه کامپیوتری باید دارای نوعی شناسایی مانند آدرس IP یا آدرس MAC باشند تا سایر دستگاه‌های شبکه آنها را تشخیص دهند. یک گره بدون این اطلاعات یک گره آفلاین است که به عنوان یک گره عمل نمی‌کند. همچنین، گره‌ شبکه ممکن است نوعی نقطه پایانی را در یک شبکه نشان دهند. نوع گره و عملکرد آن می‌تواند به نوع شبکه بستگی داشته باشد که به عنوان مثال، در یک شبکه کامپیوتری فیزیکی، گره‌ها نشان دهنده سخت افزار با ویژگی‌های اتصال مانند لپ تاپ، دسکتاپ، چاپگر و اسکنر هستند.

منظور از گره شبکه چیست؟

منظور از گره شبکه چیست؟

انواع مختلفی از گره شبکه

البته باید در نظر داشته باشید که انواع مختلفی از روش‌ها برای بیان گره شبکه وجود دارد که یکی از این موارد براساس نوع شبکه است.

1. گره‌های شبکه ارتباط داده:

این گره‌ها شامل دستگاه‌هایی هستند که برای تبادل اطلاعات از طریق پروتکل‌های ارتباطی مختلفی مانند Ethernet، Wi-Fi و Bluetooth استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، کامپیوترها، لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند از این نوع گره‌های شبکه هستند.

2. گره‌های شبکه اینترنت:

در Internetworks، کامپیوترهای میزبان گره‌های فیزیکی شبکه هستند که با کمک یک آدرس IP (پروتکل اینترنت) شناسایی می‌شوند . برخی از تجهیزات پیوند داده مانند نقاط دسترسی WLAN شامل آدرس‌های میزبان IP نیستند. اینها به عنوان گره‌های LAN یا شبکه فیزیکی در نظر گرفته می‌شوند. به عنوان مثال، سرورها، روترها، سوئیچ‌ها و مودم‌ها از این نوع گره‌های شبکه هستند.

3. گره‌های شبکه‌های محلی و گسترده:

گره شبکه در شبکه های LAN‌و WAN دستگاهی است که برای انجام یک عملکرد دقیق استفاده می‌شود. هر گره نیاز به یک آدرس MAC دارد که برای هر NIC (کارت رابط شبکه) استفاده می‌شود. نمونه‌هایی از این عمدتا شامل رایانه‌ها، نقاط دسترسی LAN بی سیم و مودم‌هایی با استفاده از رابط‌های اترنت و غیره است. این گره‌ها شامل تجهیزات شبکه مانند روترها، سوئیچ‌ها و فایروال‌ها، سرورها و دستگاه‌های اتصال به اینترنت هستند.

4. گره‌های شبکه مخابرات:

این گره‌ها شامل تجهیزات مخابراتی هستند که برای انتقال اطلاعات از طریق شبکه‌های مخابراتی مانند تلفن همراه، تلفن ثابت و اینترنت سیمی استفاده می‌شوند. گره‌ها در ارتباطات سلولی عمدتاً شامل کنترل کننده‌های ایستگاه پایه هستند و وظیفه اصلی این کنترل کننده ها کنترل چندین ایستگاه پایه است. اما ایستگاه‌های پایه در شبکه‌های سلولی به عنوان گره در نظر گرفته نمی‌شوند.

5. گره‌های سیستم کابلی:

گره‌ها در سیستم‌های کابلی معمولاً با کابل فیبر نوری متصل می‌شوند که به خانه‌ها یا مشاغل وصل شده تا به یک گیرنده فیبر نوری عمومی در یک منطقه جغرافیایی خدمات دهند.

شناسایی یک گره در شبکه

شناسایی یک گره در شبکه

شناسایی یک گره در شبکه

شبکه‌های کامپیوتری به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که شامل شبکه محلی (LAN)، شبکه گسترده (WAN) و شبکه شخصی از جمله این دسته بندی‌ها هستند. هر یک از این شبکه‌ها با استفاده از دستگاه‌ها یا گره‌های مختلفی مانند سوئیچ‌ها، رایانه‌ها، سرورها، روتر یا مودم‌ها تشکیل شده‌اند. برای شناسایی هر دستگاه در یک شبکه، باید یک آدرس MAC منحصر به فرد داشته باشد. به منظور ارسال اطلاعات درون شبکه، گره فرستنده آدرس MAC گیرنده را در بسته اطلاعاتی قرار می‌دهد. روترها نیز باید آدرس MAC را بررسی کرده و بسته را به مقصد مناسب فوروارد کنند.

منظور از نود در بلاکچین چیست؟

مفهوم بلاکچین در دنیای اینترنت وارد و معنا دار است. گره‌های مرتبط با بلاک چین می‌توانند کلاینت‌هایی باشند که عملکرد کیف پول دیجیتال را ارائه می‌دهند. هر نود دارای یک آدرس عمومی و یک کلید خصوصی است که برای امضای تراکنش‌ها استفاده می‌شود. اجرای برنامه شبکه توسط کامپیوتر، زنجیره بلوکی یا نرم افزار موجود در سیستم شبکه را مسدود کرده و سایر کامپیوترهای مشابه را در یک شبکه بزرگ اینترنتی به هم متصل می‌کند. با افزایش تعداد کامپیوترها، برنامه‌های بلاکچین قدرتمندتر و مقیاس پذیرتر می‌شوند.

معایب اصلی گره شبکه

– نقص در عملکرد: در صورتی که یک گره شبکه با مشکلات فنی مواجه شود، ممکن است کل شبکه به طور کامل از کار بیفتد و دسترسی به سایر دستگاه‌ها را نیز محدود کند.

– افزایش هزینه: نصب و راه‌اندازی گره‌ شبکه به هزینه بالایی برای سازمان‌ها منجر می‌شود. علاوه بر این، نگهداری و به‌روزرسانی آن‌ها نیز هزینه بالایی دارد.

– امنیت: گره‌های شبکه ممکن است به خطر امنیتی بیشتری نسبت به سایر دستگاه‌ها در شبکه باشند. این به دلیل این است که گره‌های شبکه دسترسی به تمام داده‌های شبکه دارند و در صورتی که هکران به آن‌ها دسترسی پیدا کنند، می‌توانند به تمام داده‌ها دسترسی پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 − 2 =