مجله

حملات DDOS یک خطر مهم برای کسب و کارها

حملات DDOS
رای بدهید

امنیت شبکه یکی از مهمترین مواردی است که در دنیای فناوری اطلاعات باید به آن توجه شود. با توجه به اینکه شبکه‌ها به عنوان یکی از اصلی‌ترین ابزارهای ارتباطی و انتقال داده‌ها در دنیای امروز شناخته می‌شوند، حفاظت از آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. با این حال، حملات بدافزار و دیگر تهدیدات امنیتی همچنان به شبکه‌ها حمله می‌کنند. حملات بدافزار به شبکه‌ها به صورت مخفیانه و بدون رضایت صاحبان شبکه صورت می‌گیرد. این حملات معمولاً با هدف دسترسی به اطلاعات حساس، تخریب سرویس‌های شبکه، کنترل شبکه و یا به دست آوردن منافع مالی انجام می‌شوند. برخی از حملات بدافزار شامل ویروس‌ها، کرم‌ها، تروجان‌ها و برنامه‌های جاسوسی می‌شوند. یکی از حملات بدافزاری که به طور گسترده در شبکه‌ها استفاده می‌شود، حمله DDoS است. در این نوع حملات، تعداد زیادی از دستگاه‌های کامپیوتری به صورت همزمان به یک سرور یا شبکه متصل می‌شوند و باعث بروز مشکلاتی در عملکرد سرور می‌شوند. این حملات برای کسب منافع مالی، تخریب سرویس‌های شبکه و یا به دست آوردن اطلاعات حساس انجام می‌شود. این روزها بیشترین حملات مربوط به این بخش می‌باشد و بعضی از افراد آشنایی چندانی با آن ندارند. ما در این مقاله می‌خواهیم که به طور کلی حمله ddos و شناسایی آن را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما در پایه‌ریزان فناوری هوشمند همراه باشید.

حمله‌ DDoS چیست؟

یک حمله انکار سرویس توزیع شده (DDoS) زمانی اتفاق می‌افتد که چندین ماشین با هم کار می‌کنند تا به یک هدف حمله کنند تا ترافیک عادی سرور، سرویس یا شبکه هدف را با غلبه بر هدف یا زیرساخت‌های اطراف آن با سیل ترافیک اینترنت مختل کنند. DDoS اجازه می‌دهد تا درخواست‌های بیشتری به صورت تصاعدی به هدف ارسال شود، بنابراین قدرت حمله را افزایش می‌دهد. همچنین دشواری انتساب را افزایش داده، زیرا شناسایی منبع واقعی حمله دشوارتر است. حملات DDoS می‌تواند برای یک کسب و کار آنلاین مخرب باشد، به همین دلیل است که درک نحوه عملکرد آنها و کاهش سریع آنها بسیار مهم است. انگیزه‌های انجام یک این حملات بسیار متفاوت است، مانند انواع افراد و سازمان‌هایی که حملات DDoS را اجرا می‌کنند. برخی از حملات توسط افراد ناراضی و هکریست‌هایی انجام شده که می‌خواهند سرورهای یک شرکت را صرفاً برای بیان یک بیانیه از بین ببرند، با سوء استفاده از یک نقطه ضعف سرگرم شوند یا ابراز مخالفت کنند. سایر حملات انکار سرویس توزیع‌شده انگیزه‌های مالی دارند، مانند اینکه رقیب عملیات آنلاین کسب ‌و کار دیگری را مختل یا تعطیل می‌کند. برخی دیگر شامل اخاذی می‌شوند که در آن عاملان به یک شرکت حمله می‌کنند و باج‌افزار را روی سرورهای آن‌ها نصب می‌کنند، سپس آن‌ها را مجبور می‌کنند تا مبلغ زیادی را برای جبران خسارت پرداخت کنند.

خطرات ddos

خطرات ddos

حمله DDoS چگونه کار می کند؟

هدف حمله DDoS این است که دستگاه‌ها، سرویس‌ها و شبکه هدف مورد نظر خود را با ترافیک اینترنتی جعلی تحت الشعاع قرار دهد و آنها را برای کاربران قانونی غیرقابل دسترس یا بی‌فایده کند. در حالی که یک حمله ساده انکار سرویس شامل یک رایانه «حمله» و یک قربانی است، یک حمله DDoS به ارتشی از رایانه‌های آلوده یا ربات متکی است که می‌توانند وظایف را به طور همزمان انجام دهند. این بات ‌نت‌ها (گروهی از دستگاه‌های متصل به اینترنت ربوده شده) قادر به اجرای حملات در مقیاس بزرگ هستند. مهاجمان از آسیب‌پذیری‌های امنیتی یا ضعف‌های دستگاه برای کنترل دستگاه‌های متعدد با استفاده از نرم‌افزار فرمان و کنترل استفاده می‌کنند. پس از کنترل، یک مهاجم می‌تواند به بات نت خود دستور دهد تا حمله را روی یک هدف انجام دهد. در این صورت دستگاه‌های آلوده نیز قربانی حمله می‌شوند. بات‌نت‌ها متشکل از دستگاه‌های در معرض خطر که ممکن است به سایر مهاجمان بالقوه اجاره داده شوند. اغلب بات‌نت برای سرویس‌های «حمله در ازای استخدام» در دسترس قرار می‌گیرد که به کاربران غیر ماهر اجازه می‌دهد حملات DDoS را اجرا کنند. در یک حمله DDoS، مجرمان سایبری از رفتار عادی که بین دستگاه‌های شبکه و سرورها رخ می‌دهد، استفاده می‌کنند و اغلب دستگاه‌های شبکه‌ای را هدف قرار می‌دهند که اتصال به اینترنت را برقرار می‌کنند. بنابراین، مهاجمان به جای سرورهای فردی، بر روی دستگاه‌های شبکه لبه (مثلاً روترها، سوئیچ‌ها) تمرکز می‌کنند.

چگونه یک حمله DDoS را شناسایی کنیم؟

بهترین راه برای شناسایی و شناسایی یک حمله DDoS از طریق نظارت و تجزیه و تحلیل ترافیک شبکه است. ترافیک شبکه را می‌توان از طریق فایروال یا سیستم تشخیص نفوذ کنترل کرد. یک مدیر حتی ممکن است قوانینی را تنظیم کند که در صورت شناسایی بار ترافیک غیرعادی هشدار ایجاد کند و منبع ترافیک را شناسایی کند یا بسته‌های شبکه را که معیارهای خاصی را برآورده می‌کنند رها کند. علائم این حملات می‌تواند شبیه مشکلات دسترسی غیر مخرب باشد، مانند مشکلات فنی با یک شبکه خاص یا مدیر سیستم در حال انجام تعمیرات. با این حال، علائم زیر می تواند نشان دهنده یک حمله DoS یا DDoS باشد:

• عملکرد غیرعادی کند شبکه
• در دسترس نبودن یک سرویس شبکه خاص و یا وب سایت
• ناتوانی در دسترسی به هر وب سایت
• یک آدرس IP تعداد زیادی درخواست را در یک بازه زمانی محدود ایجاد می کند
• سرور به دلیل قطع سرویس با خطای 503 پاسخ می دهد
• تجزیه و تحلیل Log نشان دهنده یک جهش بزرگ در ترافیک شبکه است
• الگوهای ترافیکی عجیب و غریب مانند افزایش ناگهانی در ساعات فرد روز یا الگوهایی که غیرعادی به نظر می‌رسند.

جلوگیری از حملات ddos

جلوگیری از حملات ddos

چگونه از حملات DDoS جلوگیری کنیم

برای جلوگیری از حملات DDoS، چندین قابلیت کلیدی وجود دارد که سازمان ها باید برای کاهش آن اطمینان از در دسترس بودن سرویس و به حداقل رساندن موارد مثبت کاذب در نظر بگیرند.
قابلیت های زیر برای جلوگیری از حملات DDoS حیاتی هستند:

1. استفاده از فایروال:

فایروال یکی از اصلی‌ترین راهکارهای محافظت از شبکه در برابر حملات DDoS است. با استفاده از فایروال (همچنین می‎‌توانید از فایروال سیسکو بهره‌مند شوید)، می‌توان ترافیک شبکه را کنترل کرده و ترافیک ناشی از این حملات را به صورت خودکار بلوکه کرد.

2. استفاده از: CDN

CDN یا شبکه توزیع محتوا، یک راه حل دیگر برای جلوگیری از حملات DDoS است. با استفاده از CDN، محتوای شبکه بر روی سرور‌های مختلف در سراسر جهان توزیع می‌شود و در صورت وقوع حملات، سرور‌های CDN می‌توانند ترافیک ناشی از حملات را به صورت خودکار بلوکه کنند.

4. به‌روزرسانی نرم‌افزار و سیستم‌عامل:

به‌روزرسانی نرم‌افزار و سیستم‌عامل شبکه، یکی از راهکارهای مهم برای جلوگیری از این حملات می‌باشد. با به‌روزرسانی نرم‌افزار و سیستم‌عامل، آسیب‌پذیری‌های احتمالی در شبکه کاهش می‌یابد و احتمال وقوع حملات DDoS کاهش می‌یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − یازده =