تعریف امنیت سایبری
امنیت سایبری عملی است که از رایانه ها، سرورها، دستگاههای تلفن همراه، سیستمهای الکترونیکی، شبکهها و دادهها در برابر حملات مخرب دفاع میکند. همچنین به عنوان امنیت فناوری اطلاعات یا امنیت اطلاعات الکترونیکی شناخته میشود. این اصطلاح در زمینههای مختلفی از تجارت تا رایانههای سیار اعمال میشود و میتواند به چند دسته رایج تقسیم شود.
- امنیت شبکه روشی است برای ایمن سازی شبکه رایانهای از متجاوزان چه مهاجمان هدفمند و چه بدافزارهای فرصت طلب.
- امنیت برنامه بر تمیز نگه داشتن نرم افزار و دستگاه ها از تهدید متمرکز است. یک برنامه به خطر افتاده می تواند دسترسی به داده هایی را که برای محافظت از آن ها طراحی شده فراهم کند. امنیت موفقیت آمیز از مرحله طراحی و قبل از استقرار برنامه یا دستگاه آغاز میشود.
- امنیت اطلاعات از یکپارچگی و حریم خصوصی داده ها چه در فضای ذخیره سازی و چه در حین انتقال محافظت میکند.
- امنیت عملیاتی شامل فرآیندها و تصمیمات مربوط به رسیدگی و محافظت از دارایی های داده است. مجوزهای کاربران هنگام دسترسی به شبکه و رویه هایی که نحوه و مکان ذخیره یا اشتراک داده ها را تعیین می کنند همه در این چتر قرار می گیرند.
- بازیابی فاجعه و تداوم تجارت نحوه پاسخگویی یک سازمان به یک حادثه امنیت سایبری یا هر رویداد دیگری را که باعث از بین رفتن عملیات یا دادهها میشود تعریف می کند. سیاست های بازیابی فاجعه نحوه بازگرداندن سازمان به فعالیت ها و اطلاعات خود را برای بازگشت به همان ظرفیت عملیاتی قبل از واقعه تعیین میکند. تداوم کسب و کار طرحی است که سازمان در هنگام تلاش برای فعالیت بدون منابع خاص به آن برمیگردد.
- آموزش کاربر نهایی به غیر قابل پیش بینی ترین عامل امنیت سایبری می پردازد. هر کس میتواند به طور تصادفی با رعایت نکردن روشهای امنیتی مناسب ، ویروسی را به یک سیستم در غیر این صورت ایمن وارد کند. آموزش به کاربران برای حذف پیوستهای مشکوک ایمیل، عدم اتصال درایوهای USB ناشناس و سایر درس های مهم دیگر برای امنیت هر سازمانی حیاتی است.
میزان تهدیدات سایبری
تهدید سایبری جهانی با افزایش تعداد نقض داده ها در هر سال با سرعت زیادی در حال افزایش است. گزارشی توسط RiskBased Security نشان داد که تنها در 9 ماه نخست سال 2019 ، 7.9 میلیارد رکورد تکان دهنده توسط اطلاعات نقض شده است. این رقم بیش از دو برابر (112٪) تعداد سوابق نشان داده شده در مدت مشابه در سال 2018 است.
خدمات پزشکی ، خرده فروشان و نهادهای عمومی بیشترین تخلف را داشته اند زیرا مجرمان مخرب مسئول بیشتر حوادث هستند. برخی از این بخشها بیشتر مورد توجه مجرمان سایبری قرار میگیرند زیرا دادههای مالی و پزشکی را جمع آوری می کنند اما همه مشاغلی که از شبکه استفاده می کنند میتوانند برای دادههای مشتری و جاسوسی شرکتها یا حملات مشتری هدف قرار گیرند.
با افزایش مقیاس تهدیدات سایبری، شرکت بین المللی داده پیش بینی میکند که هزینههای جهانی در راه حلهای امنیت سایبری تا سال 2022 به 133.7 میلیارد دلار برسد.
انواع تهدیدات سایبری
در اینجا چند روش رایج برای تهدید امنیت سایبری استفاده شده است:
- جرایم اینترنتی شامل بازیگران یا گروه های منفردی است که برای سود مالی یا ایجاد اختلال در سیستم ها هدف قرار میدهند
- حمله سایبری غالباً شامل جمع آوری اطلاعات با انگیزه سیاسی است.
- تروریسم سایبری برای تضعیف سیستم های الکترونیکی جهت ایجاد وحشت یا ترس است.
بد افزار
بدافزار به معنای نرم افزار مخرب است. بدافزار نرم افزاری است که یک مجرم اینترنتی یا هکر برای ایجاد اختلال یا آسیب رساندن به رایانه کاربر قانونی ایجاد کرده است. غالباً از طریق پیوست ناخواسته ایمیل یا بارگیری قانونی به دنبال انتشار، بدافزار ممکن است توسط مجرمان اینترنتی برای کسب درآمد یا حملات سایبری با انگیزه سیاسی استفاده شود.
انواع مختلفی از بدافزار وجود دارد از جمله :
ویروس:
برنامهای است که به طور خودکار برای پاک کردن فایل متصل میشود و در سراسر سیستم رایانهای پخش میشود و فایلها را با کد مخرب آلوده میکند.
تروجان:
نوعی بدافزار است که به عنوان یک نرم افزار قانونی مبدل میشود. مجرمان سایبری کاربران را فریب میدهند تا تروجانها را در جایی که باعث آسیب رساندن یا جمع آوری اطلاعات می شوند بر روی رایانه خود بارگذاری کنند.
نرم افزارهای جاسوسی:
برنامه ای که مخفیانه کارهایی را که کاربر انجام می دهد ثبت میکند تا مجرمان اینترنتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. به عنوان مثال نرم افزارهای جاسوسی میتوانند جزئیات کارت اعتباری را ضبط کنند.
در همین راستا، شما میتوانید با مراجعه به بخش لایسنسهای امنیت شبکه از انواع لایسنس مطلع شوید. برای دریافت قیمت از طریق استعلام قیمت یا کارشناسان ما در ارتباط باشید.