مجله

هر آنچه که در مورد فایروال باید بدانید و 5 نکته‌ مهم آن

هر آنچه که در مورد فایروال باید بدانید!
رای بدهید

باتوجه به اینکه هر روز تعدا حملات سایبری و دیگر حملات شبکه در حال رشد است، اهمیت امنیت در بین کاربران و بخصوص شرکت‌ها افزایش پیدا کرده است و در عین حال روش‌های مقابله با این حملات بسیار رشد کرده است. روش‌های زیادی برای پیشگیری حملات و تهدیدات شبکه وجود دارند که معمولا برای امنیت بیشتر چندین روش را همزمان بکار می‌برند تا این مشکلات را به حداقل برساند. امروز یکی از برنامه‌های امنیتی که شاید بعضی از افراد با آن آشنا باشند، مربوط به فایروال است. فایروال یکی از تجهیزات امنیتی مهمی است برای محافظت از شبکه و سیستم در برابر دسترسی خارجی استفاده می‌شود. وجود فایروال باعث می‌شود که جلوگیری کامل را در برابر هر گونه برنامه‌های مخرب را داشته باشد. امروزه از این تکنولوژی در همه سیستم‌های کامیپوتری به طور خودکار نصب و فعال است و کاربران می‌توانند دسترسی‌های لازم را به برنامه‌ها و شبکه اینترنت خود انجام دهند. این ابزار مهم به مدیران شبکه کمک می‌کند تا با مانع‌ها و ورود حملات به سیستم‌های شبکه، هشدارهای لازم را دریافت کرده و اقدامات مورد نیاز را برای جلوگیری از آن‌ها انجام دهد.
ما در این مقاله می‎خواهیم که تعریف و اهیمت فایروال را مورد بررسی قرار دهیم و بیان کنیم که این برنامه چونه عمل می‌کند. پس با ما در پایه ریزان هوشمند همراه باشید.

 

شرح کامل فایروال

فایروال، یک نرم‌افزار است که در سطح برنامه کاربردی در سرور وب قرار دارد و به منظور محافظت از سیستم‌های کامپیوتری در برابر حملات سایبری طراحی شده است. این ابزار با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده و قوانین تعیین شده توسط مدیران امنیتی، به مانع ورود حملات به سیستم‌های کامپیوتری اقدامات مورد نیاز را اجرا می‎کند. با استفاده از فایروال‌ها، می‌توان به سرعت هشدارهای لازم را دریافت کرده و اقدامات لازم را برای جلوگیری از آنها انجام داد. فایروال ها را می توان به عنوان مرزهای دروازه‌ای مشاهده کرد که سفر فعالیت‌های مجاز و ممنوعه وب را در یک شبکه خصوصی مدیریت می‌کنند. برخی از ابزارها همچنین ترافیک و اتصالات را در گزارش‌های حسابرسی دنبال می‌کنند تا به مواردی که مجاز یا مسدود شده‌اند اشاره کنند. به این ترتیب، فایروال‌ها یکی از ابزارهای امنیتی در دسته گسترده تر کنترل دسترسی کاربر هستند.
در همین راستا، سیسیتم‌های تشخیص نفوذ IDS و سیستم‌های پیشگیری از نفوذ IPS وجود دارند که همزمان با فایروال‌های شبکه می‎توانند حملات سایبری و بدافزارها را به حداقل برسانند.

فایروال

فایروال

تاریخچه فایروال ها چیست؟

فایروال‌ها به اواخر دهه 1980 باز می‌گردند که اولین فایروال‌ها بسته‌های داده فردی را مجاز یا مسدود کردند. آنها با بررسی لایه شبکه و هدرهای لایه انتقال برای مشاهده آدرس IP و پورت مبدأ و مقصد خود (مانند مشاهده بخش‌های “به” و “از” یک ایمیل) تصمیم گرفتند که کدام بسته‌ها را مجاز کنند و کدام را مسدود کنند. این امر مانع از عبور ترافیک غیرقانونی شد و بسیاری از حملات بدافزار را متوقف کرد. نسل بعدی فایروال‌ها قابلیت‌های stateful را اضافه کردند. و نسل‌های جدیدتر مانند (NGFW) قابلیت بازرسی ترافیک در لایه برنامه را اضافه کردند. همانطور که این نوع خدمات در طول زمان تکامل یافته است، همچنان نحوه استقرار آنان نیز پیشرفت چشمگیری داشته است.
در اصل، فایروال‌ها ابزارهای سخت افزاری فیزیکی بودند که به زیرساخت شبکه یک شرکت متصل می‌شدند. اما با انتقال فرآیندهای تجاری به فضای ابری، انتقال تمام ترافیک شبکه از طریق یک جعبه فیزیکی ناکارآمد شد. امروزه آن‌ها را می‌توان در نرم افزار یا به صورت مجازی در فضای ابری مشاهده کرد.

هدف از فایروال چیست و چرا آن‌ها مهم هستند؟

شبکه‌ها بدون حفاظت در برابر هر ترافیکی که سعی در دسترسی به سیستم شما دارد آسیب‌پذیر هستند. پس در هر نوع شرایطی که هستید، ترافیک شبکه همیشه باید بررسی شود. اتصال رایانه‌های شخصی به سایر سیستم‌های فناوری اطلاعات یا اینترنت، طیف وسیعی از مزایای را به همراه دارد، از جمله همکاری آسان با دیگران، انتقال داده‌های مهم وساده، فرستادن اسنادهای دولتی و شخصی مهم و دیگر موارد که این می‌تواند به قیمت حفاظت کامل از شبکه و دستگاه تمام شود. هک کردن، سرقت هویت،  بدافزارها و کلاهبرداری، تهدیدهای رایجی هستند که کاربران هنگام افشای خود با پیوند دادن رایانه به شبکه یا اینترنت ممکن است با آن مواجه شوند.
هنگامی که این اطلاعات توسط یک عامل مخرب کشف شود، شبکه و دستگاه‌های شما به راحتی پیدا می‌شوند، به سرعت قابل دسترسی هستند و در معرض تهدیدات مکرر قرار می‌گیرند. پس باید این نکته را در نظر گرفت که حفاظت  در برابر اطلاعات شخصی و شرکت، بسیار مهم است.

هدف از فایروال چیست

هدف از فایروال چیست

5 نکته‌ای که باید برای فایروال در نظر داشته باشید!

همانطور که می‌دانید، این ابزار به ما کمک می‌کند که در برابر حملات احتمالی شبکه، نهایت امنیت را برای ما اجرا کند. پس برای بهبود بیشتری آن بهتر است که چند مورد از نکات آن را لحاظ کنید که در ادامه به آن اشاره شده است:

1- برای محافظت از سیستم‌های کامپیوتری، بهتر است از چندین لایه امنیتی استفاده شود. به عنوان مثال، همزمان با استفاده از فایروال برنامه کاربردی وب، استفاده از سیستم‌های پیشگیری از نفوذ و آنتی ویروس نیز توصیه می‌شود

2- برای تعیین قواعد فایروال، لازم است که مدیران امنیتی با نوع حملات سایبری آشنا باشند. اطلاعات کافی در مورد نوع حملات می‌تواند کمک بسیاری در امنیت شبکه داشته باشد.

4- برای بهبود عملکرد، لازم است تا به طور دوره‌ای آن را بروزرسانی کنید. این مورد شامل بهبود تمامی راهکارهای جدید و اطلاعات بروزی می‌باشد که با بروزرسانی فایروال همراه خواهند بود.

5- بطور کلی به سازمان‌ها کمک می‌کند تا هزینه‌های احتمالی حملات سایبری را کاهش دهند و امنیت سیستم‌های کامپیوتری خود را بهبود دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + هفده =