امنیت در دنیای امروزه یکی از مهمترین مسائل برای عموم مردم است. با توسعه فناوری و افزایش استفاده از اینترنت، ریسکهای مربوط به امنیت اطلاعات نیز به مراتب افزایش یافته است. برای مقابله با این ریسکها، مدلهای امنیتی مختلفی توسط شرکتها ارائه میشوند که یکی از مدلهای مهم و حائز اهمیت شامل سه گانه سیا میشود. این مدل دارای اهیمت و کاربردهای مختلفی میباشد که در بالا بردن امنیت شبکه سازمان به ما کمک زیادی میکند. هرچند روشهای دیگر مقابله با خطرهای احتمالی اطلاعات ارائه شدهاند که در کنار روش سه گانه سیا میتواند بسیار کاربردی باشند. سه حرف در “سیا سه گانه” مخفف محرمانگی، صداقت و در دسترس بودن است. سه گانه سیا یک مدل رایج است که اساس توسعه سیستم های امنیتی را تشکیل می دهد. آنها برای یافتن آسیب پذیری ها و روش هایی برای ایجاد راه حل استفاده می شوند با استفاده از این مدل در صنایع مختلف مانند بانکداری و پزشکی، حفاظت از اطلاعات حساس تأمین میشود و ریسکهای مربوط به امنیت اطلاعات کاهش مییابد. به طور کلی، امنیت در دنیای امروزه بسیار حائز اهمیت است و استفاده از مدلهای امنیتی مناسب، به منظور حفاظت از اطلاعات، ضروری است.
در اینجا میخواهیم که سهگانه سیا را به طور کامل توضیح دهیم و مزایای آن را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما در فناوری پایهریزان هوشمند همراه باشید.
تعریف کلی از سهگانه سیا
سه حرف در “سیا سه گانه” مخفف محرمانگی، صداقت و در دسترس بودن است. سه گانه سیا یک مدل رایج است که اساس توسعه سیستمهای امنیتی را تشکیل میدهد. محرمانه بودن، یکپارچگی و در دسترس بودن اطلاعات برای عملکرد یک کسب و کار بسیار مهم است و سه گانه سیا این سه ایده را به نقاط کانونی جداگانه تقسیم می کند. این تمایز مفید است زیرا به راهنمایی تیمهای امنیتی کمک میکند تا راههای مختلفی را که در آن میتوانند به هر نگرانی رسیدگی کنند، مشخص کنند. در حالت ایده آل، زمانی که هر سه استاندارد برآورده شدند، مشخصات امنیتی سازمان قوی تر و مجهزتر برای رسیدگی به حوادث تهدید می شود.
با استفاده از سه گانه سیا، میتوان به راحتی از هرگونه ریسک مربوط به امنیت اطلاعات جلوگیری کرد. این مدل در صنایع مختلف مانند بانکداری، پزشکی و دولتی استفاده میشود و برای حفاظت از اطلاعات حساس، ضروری است. در نتیجه، استفاده از مدلهای امنیتی مناسب برای حفاظت از اطلاعات، در دنیای امروزی بسیار حائز اهمیت است. به طور کلی، هدف این مدل این است که با تأمین این سه عامل، اطلاعات سازمان را در برابر حملات و دسترسی غیرمجاز محافظت کند.
1. محرمانه بودن
محرمانه بودن شامل تلاشهای یک سازمان برای اطمینان از محرمانه یا خصوصی نگه داشتن دادهها است. برای انجام این کار، دسترسی به اطلاعات باید کنترل شود تا از اشتراکگذاری غیرمجاز دادهها و خواه عمدی یا تصادفی جلوگیری شود. یکی از مؤلفههای کلیدی حفظ محرمانه بودن این است که مطمئن شوید افراد بدون مجوز مناسب از دسترسی به داراییهای مهم برای کسب و کار شما جلوگیری میکنند. برعکس، یک سیستم موثر همچنین تضمین می کند که افرادی که نیاز به دسترسی دارند از امتیازات لازم برخوردار باشند. راه های مختلفی وجود دارد که می توان محرمانگی را به خطر انداخت. این ممکن است شامل حملات مستقیم با هدف دسترسی به سیستم هایی باشد که مهاجم حق دیدن آنها را ندارد.
2. تمامیت
صداقت شامل اطمینان از قابل اعتماد بودن دادههای شما و عاری از دستکاری است. یکپارچگی داده های شما تنها در صورتی حفظ می شود که داده ها معتبر، دقیق و قابل اعتماد باشند. به خطر انداختن یکپارچگی اغلب به عمد انجام میشود. یک مهاجم ممکن است یک سیستم تشخیص نفوذ (IDS) را دور بزند، پیکربندی فایل را تغییر دهد تا اجازه دسترسی غیرمجاز را بدهد، یا گزارشهای نگهداری شده توسط سیستم را برای پنهان کردن حمله تغییر دهد. صداقت نیز ممکن است به طور تصادفی نقض شود. ممکن است شخصی اشتباهاً کد را اشتباه وارد کند یا اشتباه دیگری مرتکب شود.
3. قابلیت دسترسی (Availability)
حتی اگر دادهها محرمانه بودن و یکپارچگی آن حفظ شود، اغلب بی فایده است مگر اینکه در دسترس افراد سازمان و مشتریانی باشد که به آنها خدمات میدهند. این بدان معناست که سیستمها، شبکهها و برنامههای کاربردی باید همانطور که باید و در زمانی که باید کار کنند. همچنین، افرادی که به اطلاعات خاصی دسترسی دارند باید بتوانند در صورت نیاز از آن استفاده کنند و دستیابی به دادهها نباید زمان زیادی را صرف کند. این عامل به معنای حفظ قابلیت دسترسی به اطلاعات است. یعنی اطلاعات باید در هر زمان و هر مکانی در دسترس باشند. برای این منظور، از روشهای پشتیبانگیری، توزیع بار و ساختار شبکه استفاده میشود. برای اطمینان از در دسترس بودن، سازمانها میتوانند از شبکهها، سرورها و برنامههای کاربردی اضافی استفاده کنند. اینها را میتوان طوری برنامه ریزی کرد که در صورتیکه سیستم اولیه مختل شده یا خراب شده باشد، در دسترس قرار گیرند.
مزایای اصلی استفاده از سهگانه سیا
1. حفاظت از اطلاعات:
استفاده از سه گانه سیا به منظور حفاظت از اطلاعات سازمان، از دست دادن اطلاعات حساس و سرقت اطلاعات جلوگیری میکند.
2. افزایش قابلیت اطمینان:
با استفاده از سه گانه سیا، قابلیت دسترسی به اطلاعات در هر زمان و هر مکانی تأمین میشود، که باعث افزایش قابلیت اطمینان کاربران میشود.
3. کاهش ریسک:
استفاده از سه گانه سیا به منظور کاهش ریسک سرقت اطلاعات و تغییر در اطلاعات، به صورت قابل توجهی ریسکهای مربوط به امنیت اطلاعات را کاهش میدهد.
4. پایداری:
استفاده از سه گانه سیا به منظور حفاظت از اطلاعات، باعث پایداری سازمان میشود و به عنوان یک عامل مهم برای تأمین پایداری سازمان شناخته میشود.
چرا باید از سه گانه سیا استفاده کرد؟
این ابزار یک چک لیست ساده و در عین حال جامع در سطح بالا برای ارزیابی روشها و ابزارهای امنیتی شما ارائه میدهد. سه گانه امنیتی سیا همچنین در ارزیابی اینکه چه چیزی پس از یک حادثه منفی چه اشتباهی رخ داده و چه چیزی موثر بوده است، ارزشمند است. به عنوان مثال، شاید پس از یک حمله بدافزار مانند باج افزار، در دسترس بودن به خطر افتاده باشد، اما سیستمهای موجود همچنان میتوانند محرمانه بودن اطلاعات مهم را حفظ کنند. البته برای امنیت اطلاعات سیسکو میتواند همزمان با این ابزار کاربردی باشد که ما در پایه ریزان هوشمند، لایسنس سیسکو را به طور کامل ارائه میدهیم.